TARINA KORUJEN TAKANA

Oona Armia Jewelry on omaa nimeäni kantava suomalainen yhden naisen yritys, jonka tavoitteena on luoda yksinkertaista, kaunista sekä aikaa kestävää korumuotoilua.

Ajattomuus, yksinkertaisuus sekä kiireettömyys, nämä kolme asiaa ohjaavat ajatusta ja maailmaa korujeni takana. Maailmassa jossa asiat tapahtuvat nopeasti ja kaikki on koko ajan saatavilla, on joskus hyvä pysähtyä tarkastelemaan elämän pienempiä yksityiskohtia. Massojen ja kiireen vastapainoksi haluan suunnitella sekä valmistaa koruja, jotka eivät ole sidottuja aikaan tai paikkaan. Näiden arvojen ja ajatusten kautta haluan luoda maailman jossa sekä kaunis koru että työ sen takana ovat arvokkaassa asemassa. 

Ajattomuus. Yksi tärkeimmistä asioista minulle koruissa on niiden ajattomuus. Pyrin materiaalien ja valmistuksen laadulla sekä tuotteen muotoilulla valmistamaan jotain sellaista joka kestää aikaa. Minulle on arvokas ajatus, että korut jotka ovat valmistuneet käsissäni, voivat säilyä sukupolvelta toiselle. 

Yksinkertaisuus. Yksinkertainen muotoilu on aina ollut osa korujani. Tällainen yksinkertaisuus minulle on muotojen ja materiaalin saumaton yhdistelmä, joka kauneudellaan puhuu puolestaan. Jokaisen korun muoto ja mittasuhde on tarkkaan harkittu. Tämä tarkoittaa sitä, että ennen yhtäkään valmista korua sen suunnitteluun on kulunut useita tunteja luonnospapereiden äärellä. Sama pätee sekä mallistoihin että tilaustyönä valmistettaviin koruihin.

Kiireettömyys. Arvostan aikaani korujen parissa. Korut ovat minulle mahdollisuus luoda jotain kaunista ja kestävää, siksi tavoitteeni antaa arvoa myös työlle valmiin korun takana. Kiireettömyys korun suunnittelussa sekä valmistuksessa tarkoittaa minulle että teen työtä ajatuksen kanssa. Ideat ja tuotteet eivät synny liukuhihnalta vaan ovat aina yksilöllisen luovan työn tulosta.

Korujen valmistus tapahtuu sekä käsityönä perinteisiä kultasepänoppeja noudattaen että kokeilemalla alan uusimpia tekniikoita. Korut valmistuvat Jääkärinkadulla, Helsingin Ullanlinnassa. Käsissäni valmistuvat niin yksilölliset tilaustyöt kuin ajattoman kauniit mallistot. 

Korut valmistetaan hopeasta sekä kelta- että valkokullasta. Käytetyt materiaalit ovat kierrätettyä jalometallia. Kivet koruihin tulevat kotimaisilta toimijoilta, jotta niiden alkuperä olisi aina mahdollisimman helposti selvitettävissä.

Ajattoman muotoilun lisäksi koruissa minulle on tärkeää niiden laatu. Sen lisäksi että korun ulkomuoto kestää aikaa on myös tärkeää, että sitä on mahdollista ja ennen kaikkea helppo huoltaa. Hyvällä huolenpidolla ja säännöllisellä huollolla korun käyttöikä pitenee huomattavasti ja saat siitä itsellesi elämän mittaisen luottoasusteen. Yksi hyvä neuvo korun käyttöön onkin; pue se viimeisenä ja ota pois ensimmäisenä.

Nainen korujen takana olen minä, Oona. Valmistuin kultasepänalanartesaaniksi Lahdesta  alkuvuodesta 2016 ja pian sen jälkeen perustin oman yritykseni. Opiskelujen ohella tein töitä pitkän linjan kultasepänliikkeessä kotikaupungissani Porissa. Sieltä saamani kokemus ja opit ovat sittemmin olleet erittäin arvokkaassa asemassa valitsemallani tiellä. 

Vastaan itse sekä korujen suunnittelusta että valmistuksesta. Tämä työ on minulle täydellinen tapa yhdistää äidiltäni peritty luovuus ja isältä oppimani tarkkuus pienemmissäkin yksityiskohdissa. 

Kantaessasi korujani tuet pienyrittäjää sekä annat minulle mahdollisuuden toteuttaa unelmaani. Sydämellinen kiitos siitä! Tuntuu uskomattomalta ajatella mihin kaikkialle koru, joka on saanut alkunsa käsissäni, tulee kulkeutumaan.

: Oona