OONA ARMIA

 
Oona Armia Jewelry on suomalainen yhden naisen yritys joka on perustettu keväällä 2016. Tavoitteeni on luoda aikaa kestävää korumuotoilua kaunistamaan käyttäjänsä arkea sekä juhlaa.
 
Korujen valmistus tapahtuu sekä käsityönä perinteisiä kultasepänoppeja noudattaen, että kokeilemalla alan uusimpia tekniikoita. Korut valmistuvat Pursimiehenkadulla, Helsingin Punavuoressa. Käsissäni valmistuvat niin yksilölliset tilaustuotteet, kuin ajattoman kauniit mallistot.
 
Yksi tärkeimmistä asioista minulle koruissa on niiden ajattomuus. Pyrin materiaalien sekä valmistuksen laadulla ja tuotteen muotoilulla valmistamaan jotain sellaista joka kestää aikaa.
 
Valmiissa mallistoissa pyrin yksinkertaisuuteen, joka kauneudellaan puhuu puolestaan. Korujen on tarkoitus toimia sekä yksin että yhdistettynä suuremmaksi kokonaisuudeksi muihin valmistamiini koruihin. Muotoilun sekä laadun avulla toivon että korut olisivat mahdollisimman pitkäikäisiä ja että ne toisivat kantajalleen iloa niin arkisissa hetkissä kuin juhlissa arjen keskellä.
 
Mallistot ovat suunniteltu kuluttajalle joka arvostaa yksinkertaista sekä ajatonta muotoilua, ja jolle on tärkeää tietää missä ja miten koru on syntynyt. Koruja valmistetaan tietty määrä yhtä mallistoa kohden. Tavoitteena on että koruja ei tulisi valmistettua yli kysynnän vaan että jokainen valmistettu koru löytäisi kantajansa ja pääsisi käyttöön. 
 
Tilaustyöt noudattavat samaa ajatusta kuin mallistot, yksinkertaista ja kaunista. Nämä työt valmistetaan aina yksilöllisesti asiakkaan toiveita mukaillen, edelleen ajattomuus ja laatu etusijalla. 
 
Korut valmistetaan hopeasta sekä kelta- että valkokullasta. Käytetyt materiaalit ovat kierrätettyä jalometallia. Koruissa käyttämieni materiaalien osalta suosin kotimaisia ja pohjoismaisia toimijoita. Näin tiedän tarkalleen tuotteen laadun sekä sen alkuperän. 
 
Ajattomuuden lisäksi koruissa minulle on tärkeää niiden laatu. Sen lisäksi että korun ulkomuoto kestää aikaa, on myös tärkeää, että sitä on mahdollista ja ennen kaikkea helppo huoltaa. Hyvällä huolenpidolla ja säännöllisellä huollolla korun käyttöikä pitenee huomattavasti ja saat siitä itsellesi elämän mittaisen luottoasusteen. Yksi hyvä neuvo korun käyttöön onkin; pue se viimeisenä ja ota pois ensimmäisenä.
Nainen korujen takana olen minä, Oona. Olen valmistunut Lahdesta kultasepänalanartesaaniksi alkuvuodesta 2016 ja pian sen jälkeen perustin oman yritykseni.
 
Vastaan itse sekä korujen suunnittelusta että valmistuksesta. Tämä työ on minulle täydellinen tapa yhdistää äidiltäni peritty luovuus ja isältä oppimani tarkkuus pienemmissäkin yksityiskohdissa. 
 
Koruissani minulle on tärkeintä niiden ajattomuus. Pyrin valmistuksen laadulla ja tuotteen muotoilulla valmistamaan jotain sellaista joka kestää aikaa. Toivon että korujen omistajat voisivat käyttää niitä vuodesta toiseen niin arjessa kuin juhlassa.
 
Kun ostat korujani tuet pienyrittäjää sekä annat minulle mahdollisuuden toteuttaa unelmaani. Sydämellinen kiitos siitä!
 
: Oona